miercuri, 27 mai 2009

Cuvinte murdare la volan

Asadar, iata ce si cum. In prezenta urmasului cuvintele buruienoase la adresa colegilor mai imbecili din trafic trebuie evitate. Daca totusi e nevoie, sunt doua variante.
1. Cuvinte cit mai neutre dar care sa te linisteasca. De genul "sa imi maninci nasul cind o fi plin de muci si puroi" sau " sange si hemoroizi pe fata ta" ,"sa ai parte de hepatita c cu complicatii", "sa imi usuc ciorapii pe fata ta" " sa imi maninci parul de pe picioare" si altele asemenea, nu merg mai departe ca poate aveti stomac sensibil.....dar cam asta e ideea. La doamnele "pricepute" li se poate ura sa ramina totdeauna pe ciclu, sa le creasca par pe piept, sa se marite la apocalipsa, etc.
2. Cuvinte greu de reprodus. Asta e mai greu si depinde de imaginatia de moment a soferului. Creati insiruiri de cuvinte care va linistesc. Nu trebuie sa aiba sens. "Portavionul si paharele de cristal pe care le-ai primit la nunta" ar fi doar un exemplu.
Foarte important. Niciodata, dar niciodata sa nu dai impresia ca ceea ce tocmai ai spus despre rudele feminine masculine si animalele din curte ale celui care ti-a taiat calea, ar fi ceva rau. Daca ai scapat-o trebuie sa il faci sa isi inchipuie ca i s-a parut. Varianta cea mai buna e sa incercati, voi soferi neinfricati, sa schimbati subiectul pe o tema care face fuori la bebe. Bobo, avionu`, masina mare, gagica misto, voi stiti. De obicei da rezultate.
Spor la treaba.....

2 comentarii:

  1. Misto...nu m-as fi gandit niciodata ca fondul lexical al soferilor din Buc poate fi atat de bogat.
    O sa-l imprumut si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. La ciobanimea din Sibiu nu a ajuns moda asta cu cuvinte sofisticate. La noi organul e organ, originile sunt origini si vorbele de "bine" inca te fac sa rosesti. Nu asta e una din placerile sofatului?!
    Ehhhh, o sa fiu intelegatoare si o sa ma gandesc la micul David si la parintii lui care vor sa il invete numai lucruri frumoase si bune. Totusi, ce-i in capsorul soferului tot in definitia injuraturii mi se pare ca se incadreaza.

    RăspundețiȘtergere